Op deze internetpagina staan de gegevens van de voorouders van Miel en Marga van Esbroeck Hemelaar.  Tot het begin van de 18e eeuw zijn de gegevens bijna compleet. Daarvoor treden naar mate men verder teruggaat steeds meer hiaten op. Veel voorkomende namen zijn van Esbroeck, Kerckhaert, de Cock, de Maat, Verschueren, de Waal, de Bakker, de Schepper, Pieters, Krieckaert, Verdurmen, Colsen en de Wilde. De inhoud is verwerkt in een kwartierstaat die door te klikken per generatie kan worden doorzocht.

Een stamboom van de familie van Esbroeck is nog niet in voorbereiding. Tot nu toe beperkt deze zich tot mijn directe  voorouders met de naam van Esbroeck, hun echtgenotes en hun kinderen. Via het overzicht van onze voorouders is de Zeeuws  Vlaamse stamboom te maken. Een volledige stamboom van de van Esbroecken is voor zo ver ik weet nog niet gepubliceerd. Als er iemand zich geroepen voelt hieraan te beginnen, wil ik hem of haar graag op weg helpen.

De familie van Esbroeck is afkomstig uit het Vlaamse dorp Bazel. Dit dorp ligt op de linker oever van de Schelde tegen over Antwerpen.  De gegevens van de middeleeuwse familie van Esbroeck zijn in dit bestand opgenomen. Ik ben op zoek naar de verbinding tussen deze van Esbroecken en mijn directe voorouders.