Eerste artikel over de familie Crieckaert.

De zomermaanden worden in de journalistiek vaak aangeduid met komkommertijd. Er gebeurt weinig want iedereen die er toe doet is met vakantie en de journalisten ook. Bij het werken aan deze pagina merk ik ook dat de komkommertijd heeft toegeslagen. Bij mooi weer lokt het buitenleven en is het minder interessant om achter de computer te zitten. Deze week heb ik toch nog een product afgerond, namelijk het inleidend artikel over de familie Crieckaert. Vanaf vandaag staat het op deze internetpagina en zoals ik eerder aankondigde is dit het begin van een reeks. http://vanesbroeck.nl/artikelen/inleiding-krieckaert

Het gaat over de oudst bekende vermeldingen van de familie Crieckaert, waar de huidige Crieckaerts wonen en wat dat over hun gemeenschappelijke voorouders zou kunnen zeggen. Mocht je opmerkingen, vragen of aanvullingen hebben op dit stukje dan is dat zeer welkom.

Over 14 dagen komt de internetpagina landvanhulst.nl (weer) in de lucht. Bij de start zal de kadastrale kaart van de kern van Hengstdijk worden opgenomen. Bijna 250 percelen heb ik verwerkt. Voorts verwacht ik nog een paar artikelen op te nemen die in het verleden ook op deze pagina stonden.

Het Hisgis van de Friese Akademie heeft de afgelopen maand het kwartaalblad van het Centrum voor familiegeschiedenis gehaald met een korte beschrijving wat er voor een deel van Zuid- en Noord-Holland op de kaart is gezet. Dit geeft goed aan wat er op dit gebied mogelijk is.

Op de internetpagina over het land van Hulst zou ook het werk van de vrienden van het Hulsterarchief kunnen worden beschreven. Zodra de Covidmaatregelen dat toelaten zal ik hierover met het bestuur contact opnemen.