Uitbreiding afstammelingen Cornelis Crieckaert dd 22-3-2021

Met deze aanvulling bedraagt het aantal vermelde afstammelingen van Cornelis Crieckaert nu 1.975 tegen ruim 1.700 in de vorige versie. De toevoeging betreft onder andere de volgende families:

  • Peersman (Stoppeldijk)
  • van de Voorde (Kruispolder)
  • van Damme (Graauw)
  • van Buijten (Hengstdijk)

Met deze uitbreiding zijn we nog zeker niet aan het einde gekomen, maar de komende tijd wil ik mij vooral richten op het verhaal van de oudste generaties. Naar verwachting verschijnt deze maand het eerste artikel met enkele algemene wetenswaardigheden over de Krieckaerts. Ik schat in dat vele honderden nog levende nazaten hun oorsprong bij de familie Krieckaert aan de hand van deze internetpagina kunnen terugvinden. Dat is een voldoende stimulans om nu met de verhalen rond deze familie aan de slag te gaan.

Naast de uitbreiding van het aantal Krieckaerts heb ik ook het aantal vermeldingen van woonadressen (gebouwen) aangevuld. Het betreft vooral boerderijen. Als je daarin geïnteresseerd bent, is het boek Boerderijen in het Land van Hulst warm aanbevolen. Dit biedt namelijk veel achtergrond-informatie over de afzonderlijke boerderijen en de polders in het land van Hulst.

Tot slot heb ik aan de fotogalerij een aantal foto’s toegevoegd.